جهت کسب اطلاعات در مورد
پردیس های دانشگاهی خودگردان
از تلفن ثابت با شماره 9099072850 تماس حاصل فرمایید.
بدون پیش شماره از سراسر کشور
از ساعت 8 صبح تا 1 بامداد حتی ایام تعطیل
در صورت شلوغی خطوط، با شماره 9099072950 تماس حاصل فرمایید
پردیس دانشگاهی خودگردان - بین الملل سابق ، شعبههایی از دانشگاههای دولتی است که با هدف پذیرش دانشجو در قبال دریافت هزینه ایجاد میشوند. پذیرش دانشجویان از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش یا آزمون اختصاصی، مطابق مقررات و آیین نامههای دانشگاه و با نظارت سازمان سنجش آموزش کشور صورت میگیرد.
پردیس دانشگاهی علوم پزشکی
فلسفه تأسیس واحدهای پردیس خودگردان یا بینالملل در دانشگاه علوم پزشکی این بود که در جامعه علمی کشور برای تحصیل در رشتههای دکترای حرفهای نیاز شدیدی احساس میشد، مخصوصاً در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، متقاضیان و داوطلبان با استعداد بیشماری وجود داشتند، اما به علت محدودیت ظرفیتهای دانشگاههای دولتی تعداد بسیار زیادی از این دانشجویان و متقاضیان نمیتوانستند به هدف خود که تحصیل در این رشتههاست برسند.
با توجه به علاقمندی داوطلبان به این رشتهها و اینکه مایل نبودند در رشتههای دیگر تحصیل کنند، بنابراین به فکر خروج از کشور و تحصیل در دانشگاههای منطقهای میافتادند.از آنجاییکه کشورهای قاره اروپا ، آمریکا و اقیانوسیه و... با گرید و سطح بالای علمی پذیرش چندانی به دانشجویان خارجی نمیدهند، بنابراین این دانشجویان راهیِ کشورهای درجه دو و سه وبالطبع دانشگاههای درجه دو و سه شده و در آنجا مشغول به تحصیل میشوند، که این اتفاق مشکلات عدیده ای ، بههمراه داشت:
اول اینکه سطح تحصیلی این دانشگاهها بسیار پایین بوده و دانشجویان هم پس از فارغالتحصیلی و بازگشت به کشور، علاوه بر مشکل اعتبار سنجی و عدم تایید مدارک از طرف وزارت علوم ، دانش و مهارت کافی را برای جذب در بازار کار و درآمدزایی نخواهند داشت .
دوم مشکلات عاطفی و بعضاً فرهنگی که در آن جوامع برای دانشجویان پیش میآمد، خصوصاً در سنین حساسی مثل 18 و 19 سال، بطور مثال عارضه ی مهاجرتی Homesick و افسردگی و.. که از پیامدهای دوری از خانواده میتواند باشد.
اینجا بود که تأسیس واحدهای بینالملل در دانشگاههای مادر کلید خورد و شرایطی ایجاد شد تا دانشجویان با هزینهی خود بتوانند در داخل کشور، با کیفیتی خوب و در یک فضای فرهنگی مناسب تحصیل کنند.
پرسش و پاسخ درباره پردیس های خودگردان (بین الملل سابق )
1 - میزان اعتبار مدرک پردیس بینالملل ازنظر جذب هیئتعلمی و استخدامی ... چگونه است؟
مدرک تحصیلی پردیس مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و با امضای ریاست دانشگاه و معاونت آموزشی دانشگاه صادر میگردد و تمامی سازمانهای دولتی و غیردولتی اعتبار آن را چه برای استخدام ویا تعدیل مدرک پذیرفتهاند.
2 - آیا کلمه پردیس در مدرک تحصیلی درج میشود؟
مدرک پردیس کاملاً مشابه مدارک دورههای روزانه است و عنوان پردیس در آن صرفا بهعنوان دانشکده ذکر میگردد.
3 - نحوه ی پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری چگونه است؟ آیا پردیس از طریق آزمون داخلی دانشجو میپذیرد یا آزمون سراسری؟
تنها شیوههای جذب دانشجو در پردیس بینالملل از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش کشورو یا تبدیل وضعیت دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور است.
4 - آیا به دانشجویان ارشد پردیس خوابگاه و یا امکانات رفاهی تعلق میگیرد؟
دانشگاه پردیس از ارائه خوابگاه به صورت دائمی به دانشجویان پردیس معذور است، ولی در صورت نیاز به صورت موقت برای اسکان یک یا دو شب از طریق معرفی نامه پردیس ودر صورت موافقت امور خوابگاهها در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
5 - در مورد نحوه برگزاری کلاسها و آیا کلاس حضوری برای پردیس خودگردان تشکیل میگردد؟
تمامی کلاسهای پردیس به صورت حضوری و کاملا منطبق با استانداردهای دوره های روزانه برگزار می شود.
6 - آیا کلاس های دوره پردیس با دوره روزانه یکی است؟
کلاسهای پردیس با دوره روزانه جدا است و در محل ساختمان پردیس خودگردان تشکیل می شوند. اساتید پردیس همان اساتید دوره روزانه هستند و گروه های پردیس نیز توسط گروه های علمی روزانه مدیریت می شوند. از نظر آموزشی هیچ تفاوتی بین دوره روزانه و پردیس نیست، فقط محل برگزاری کلاسها متفاوت است.
7 - روش پذیرش دانشجوی غیر ایرانی چگونه است؟ آیا تدریس دروس به زبان انگلیسی است یا فارسی؟
دانشجویان غیرایرانی بایستی درخواست خود را به ایمیل پردیس pardis@khu.ac.ir ارسال کنند تا از طریق گروه های آموزشی مورد بررسی قرار گیرد. کلاس ها به زبان فارسی برگزار می شود و دوره های آموزش زبان فارسی قبل از ورود به کلاس های آموزشی توسط گروه ادبیات فارسی دانشگاه برگزار می شوند.
8 - تعداد سنوات مجاز و غیرمجاز تحصیل دانشجویان ارشد و دکتری در پردیس خودگردان؟
به دانشجویان کارشناسی ارشد تا ۵ ترم و دانشجویان دکترای تخصصی تا ۸ ترم، جریمهای بابت سنوات تعلق نمیگیرد.
9 - از تصویب پروپوزال در شورای پردیس تا تاریخ دفاع چه مدت باید بگذرد(دوره های ارشد و دکتری)؟
در دوره کارشناسی ارشد ۳ ماه و در مقطع دکترای تخصصی حداقل یک سال پس از تصویب موضوع در شورای آموزش پردیس، امکان دفاع وجود دارد.
10 - آیا استاد راهنما و مشاور را خارج از گروه میتوان اخذ کرد؟
در صورت تصویب گروه، انتخاب اعضای هیئتعلمی سایر دانشگاهها بهعنوان استاد راهنما یا مشاور، مانعی ندارد.
11- در صورت کسر معدل کل دانشجویان دکتری بعد از اتمام واحد، تصمیمگیری برای آزمون جامع آنها به چه شکل خواهد بود؟
در صورت کسر معدل اجازه شرکت در آزمون جامع داده نمیشود و دانشجومیبایست به تشخیص گروه، واحدهایی را مجدداً اخذ نماید تا جبران کسری معدل شود.
12 - روند ثبتنام و فارغالتحصیلی دانشجویان مشمول خدمت سربازی چگونه است ؟
روند ثبتنام و فارغالتحصیلی دانشجویان پردیس مشابه سایر دانشگاهها میباشد، درصورتیکه دانشجویی ،کارت پایان خدمت نداشته باشد میبایست معرفی نامه به نظام وظیفه را از دانشگاه پردیس تحویل بگیرد و در زمان فارغالتحصیلی نیز گواهی موقت دریافت میکند.
13 - شرایط حذف پزشکی چیست؟
حذف پزشکی منوط به ارائه نسخه بستری یا پزشکی معتبر حداکثر ۷۲ ساعت پس از تاریخ امتحان است که به تائید پزشک معتمد دانشگاه نیز رسیده باشد، تائید استاد درس مربوطه مبنی بر حضور دانشجو در جلسات درس طول ترم تحصیلی نیز الزامی است.
14 - حذف اضطراری یا حذف تکدرس چگونه است؟
در دورههای تحصیلات تکمیلی حذف درس و حذف اضطراری وجود ندارد.
15 –امتیازات و تسهیلات شاگرد اولی در پردیس چیست؟
در دوره کارشناسی ارشد، به دانشجویی که در هر نیمسال آموزشی بین دانشجویان گروه رتبه اول را کسب کند، ۲۵ درصد تخفیف شهریه ثابت نیمسال آتی تعلق میگیرد.
16 - صدور مدرک دانشنامه/ گواهی موقت چه مدت طول میکشد شود؟
از تاریخ تحویل مدارک و فارغالتحصیلی یک الی سه ماه *
17 - چه مدارکی برای دریافت گواهی موقت/ دانشنامه / برگه نامه فارغالتحصیلی (جهت ارائه به نظاموظیفه ناجا) مورد نیاز هستند؟
کپی شناسنامه/ کارت ملی / کارت دانشجویی/ کارت نظاموظیفه هوشمند
ریز نمرات قابل ترجمه و تأییدیه تحصیلی/ اصل و کپی دانشنامه مقطع قبل / گواهی موقت مقطع قبل
صفحه اول چکیده (Print) / کد رهگیری ثبت پایاننامه (Print) CD/فایل پایاننامه Word / Pdf
فرم تعهد آموزش رایگان مقطع قبل (ویژه دانشجویان دوره روزانه) – یک قطعه عکس جدید +تمبر 10000 بانک ملی
اصل گواهی موقت (درصورتیکه صادر گردیده).
فرم تسویهحساب + فرم تمام اصلاحات *
18 - اعتبار و نحوه صدور مدارک پردیس های خودگردان
مدیر کل برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم، به نحوه صدور مدارک دانش آموختگان پردیسهای خودگردان و دوره های مجازی دانشگاههای کشور اشاره کرد و گفت: مدرک این دانش آموختگان مانند دانش آموختگان پیام نور، نوبت دوم و غیرانتفاعی خواهد بود.
سعید قدیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اعتبار مدارک دانش آموختگان پردیسهای خودگردان و مجازی دانشگاهها، اظهار داشت: به این دلیل که دوره های مجازی و پردیسهای خودگردان مصوب شورای گسترش آموزش عالی به شمار می آید، از نظر آموزش عالی این گونه مدارک کاملاً مورد تایید و قابل قبول است.
وی ادامه داد: اعتبار این گونه مدارک کاملاً مشابه مدارک دوره هایی مثل پیام نور، غیردولتی غیرانتفاعی، نوبت دوم و روزانه است که توسط شورای گسترش آموزش عالی مجوز پذیرش می گیرند.
مدیر کل برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، همچنین در خصوص نوع مدرک صادر شده برای این دسته از دانش آموختگان دوره های مجازی و پردیسهای خودگردان دانشگاهها، گفت: نوع و عنوان دوره ای که دانشجویان پردیسهای خودگردان و دوره های مجازی در دانشگاهی گذرانده باشند، دقیقاً در مدرک پایان دوره ذکر می شود.
به گزارش مهر، چندی است که باب ارائه مجوز پردیسهای خودگردان و دوره های مجازی برای دانشگاههای کشور از سوی وزارت علوم باز شده؛ مهمترین دلیل ارائه مجوز برای راه اندازی این دوره های همراه با دریافت شهریه کمک به دانشگاهها برای کسب یک راه درآمدی و جذب بیشتر دانشجو است.
در اکثر این پردیسها که به گفته مدیر کل گسترش وزارت علوم تقریباً تعدادشان به عدد 35 رسیده، دانشجویان تحصیلات تکمیلی پذیرش می شوند و تحصیل می کنند.
مسئولان آموزش عالی بر این باورند که پذیرش پردیس های خودگردان باید از طریق آزمون اختصاصی دانشگاه ها صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، پردیس های خودگردان دانشگاه ها که طبق قانون برنامه پنجم توسعه توسط دانشگاه های بزرگ کشور راه اندازی شده اند طی چندسال فعالیت خود همواره با تغییرات ساختار مواجه بوده اند.
در قانون برنامه پنجم توسعه آمده است دانشگاه های کشور، حسب مورد به تشخیص وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تصویب شورای گسترش وزارتخانههای مربوط، میتوانند نسبت به تأسیس شعب در شهر محل استقرار خود یا دیگر شهرها و مناطق آزاد داخل کشور و نیز در خارج کشور به صورت خودگردان و با دریافت شهریه از داوطلبان اقدام کنند.
درحال حاضر حدود ۵۰ پردیس خودگردان توسط دانشگاه های برتر کشور از سال ۹۱ تاکنون راه اندازی شده اند که روند آموزشی و پژوهشی این مراکز مانند پردیس های اصلی دانشگاه ها دنبال می شود و دانشجویان این مراکز از نظر وضعیت آموزشی و پژوهشی تفاوتی با دانشجویان روزانه دانشگاه ها ندارند و تنها تفاوت این دانشجویان در پرداخت شهریه است. ( مطلب شماره 18 به نقل از خبرگزاری مهر )
ودر آخر ...
سه اصلاح ساختاری در پردیس های خودگردان
موضوع اصلاح ساختار پردیس های خودگردان دانشگاه ها زمان زیادی است که وزارت علوم مدنظر دارد اما به دلیل وجود نظرات مختلف هنوز به جمع بندی کامل در این زمینه نرسیده است. اولین موضوع مورد بحث در روند اصلاح ساختار این مراکز نحوه پذیرش دانشجویان است. مسئولان آموزش عالی کشور بر این باورند که روند پذیرش دانشجویان این مراکز باید از طریق دانشگاه ها و در قالب آزمون های اختصاصی صورت گیرد.
موضوع دیگر در روند اصلاح ساختار پردیس های خودگردان دانشگاه ها مدارک فارغ التحصیلان است که مدارک فارغ التحصیلان این مراکز مانند دیگر فارغ التحصیلان دانشگاهی باشد و یا مدارک به صورت ویژه برای فارغ التحصیلان این مراکز صادر شود.
همچنین پیشنهادی دیگری برای اصلاح ساختار پردیس های خودگردان از سوی وزارت علوم مطرح است که براساس آن دوره های آموزشی پردیس های خودگردان دانشگاه ها باید با همکاری یک دانشگاه خارجی اجرا شود.
درحال حاضر همچنان درخصوص پردیس های خودگردان دانشگاه ها نظرات متفاوت در وزارت علوم و آموزش عالی کشور وجود دارد برای اطلاع یافتن از آخرین وضعیت دانشگاههای پردیس خودگردان با مشاوران مجرب مرکز هالی مشاور (از نفرات نخبه و رتبه برتر کنکور سنوات قبل ) تماس بگیرید